torstai 24. lokakuuta 2013

Karate no omoide muutama palanen 2 (Kyan sensein muistelmia karatesta)

"Karaten tarkoitus"

"Karaten tarkoituksia ovat nämä kolme: kehon fysiikan kehittäminen, taistelutaidon oppiminen ja itsekontrollin harjoittelu. Tavallinen fyysinen harjoittelu tai voimistelu ilman taistelutekniikoiden harjoittelua ei auta voittamaan vastustajaa. Karate taasen sisältää harjoitteita vartalon ja luiden kehittämiseksi kamppailua ajatellen. Toisin sanoen, meidän on omaksuttava oikea asento kamppailua varten, samalla kehittäen terve keho ja elinvoimaiset sisäelimet. Näin voimme voittaa vastustajan ja väistää hänen hyökkäyksensä. Tämä ei ole harjoittelua sen itsensä vuoksi, vaan mielessä on oltava taistelu ja sen voittaminen.

 Kun harjoittelulla on syvällinen merkitys ja saa enemmän tietoa, on siitä helpompi todella kiinnostua. Voit saavuttaa lähes täydellisen kehon, jos vain kehität sitä oikealla tavalla. Ne jotka harjoittelevat karatea voivat liikkua vaivatta ja siten väistää luonnostaan vaaralliset tilanteet."

Oikea asento on todellakin hyvin tärkeä kaikissa karaten tekniikoissa. Viikonloppuleirillä Measara sensei korosti tätä asiaa. Keskilinjan ja asennon painopiste on tärkeä, ne luovat sen tasapainon. Kun haluamme heittää, yritämme ensin horjuttaa, sitä sanotaan japaniksi kuzushi. Eli vastustajan vartalo saatetaan asentoon, josta heitto on helppo suorittaa. Karaten tekniikka on pyrittävä tekemään niin ettei anna vastustajalle valmiiksi horjunnutta asentoa.

Oikea asento on muutenkin tärkeä, koska lihasten on pystyttävä toimimaan yhteistyössä. Katsokaapa millaisessa harmoniassa ja hyvällä ryhdillä heittää Tero Pitkämäki. Jos lihakset eivät toimisi hänellä saumattomasti yhteen niin eipä se keihäskään kauas lentäisi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti