torstai 10. lokakuuta 2013

Ohjeita kamppailuun a'la Kyan sensei 5

"7. Jokaisen lyönnin on oltava ennen kaikkea nopeita. Torjunnan kohdatessa on lyönnin jatkettava matkaansa iskeytyen minne tahansa. Ja vaikka sillä ei olisi suurta tehoa, se häiritsee vastustajan aikomuksia ja siten mahdollistaa oman hyökkäyksen jatkamista millä tahansa spontaanilla iskulla tai potkulla."

Jälleen kerran Kyan sensei korostaa nopeutta, hän on opeissaan tehnyt selväksi, että tämä elementti on hyvin kriittinen karatekalle. "Heikkoa potkua tai lyöntiä ei tarvitse torjua ollenkaan." Motobu Choki. Hyökkäystekniikka ei saa olla mikään kevyt räppäisy, vaan siinä on oltava sellaista meininkiä, että vastustaja joutuu olemaan puolustuskannalla kokoajan eikä saa vaihdettua moodiansa hyökkäykseksi.

"8. Ei ole välttämätöntä torjua vastustajan potkua kädellä. Potkun voi torjua jalalla ja iskeä kädellä samaan aikaan. Vaikka vastustaja kaatuisi, älä hyökkää häntä kohti liian huolimattomasti, sillä vastaan voi tulla odottamaton hyökkäys."

Kyan senseillä sanotaan olleen loistava jalkatekniikka. Hän on ollut kokoisekseen voimakas ja erittäin ketterä. Karatessa on paljon jalkatorjuntoja, ja näitä tulisi harjoitella. Karate on pystyottelussa yksi monipuolisemmista taistelutaidoista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti