keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Ohjeita kamppailuun a'la Kyan sensei 1


"1. Ennen kuin aloittaa liikkeen, on oltava tietoinen vastustajan voimakkuudesta. Jos vastustaja on vahvempi, on todennäköistä, että hän tulee luottamaan voimaansa ja on siten taipuvaisempi hyökkäämään. Tässä tapauksessa on keskityttävä hyökkäysten torjumiseen, kunnes hän käyttää enemmän ja enemmän voimaa, ja on vastaiskettävä heti kun vastustaja paljastaa aukon hyökkäyksessään. Tässä menetelmässä lainataan hyökkääjän voimaa."



Counter striker

Karaten katat tarjovat hyvin paljon "go no sen" menetelmän mukaisia tekniikoita, eli tekniikoita joissa torjutaan ensin ja isketään sen jälkeen. Go no senistä karaten paritekniikatkin alkavat ja keinona se on helpoin, koska se ei vaadi nopeita hoksottimia. Tosin hyökkäyksen vastaanottoa ei saa jäädä liian kauan maistelemaan, koska vastaiskun onnistumisprosentti pienenee viiveen kasvaessa.



Kusanku kata on hyvä esimerkki yllä olevasta edistyneemästä menetelmästä, koska siinä on paljon "sen no sen" menetelmän mukaisia tekniikoita. Tässä menetelmässä hyökkäykseen reagoidaan samanaikaisesti, ja koska hyökkääjän massa on matkalla kohti voidaan iskeä vastapalloon. Mitä nopeammin hyökkääjä liikkuu, sitä suurempi on vastaiskun voima.

Kaikenlaiset reaktiota parantavat harjoitukset ovat counter strikerin ystäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti