"Karaten harjoittelijan valmius"
"Karatea ensikertaa harjoittelevat ovat kiinnostuneet lajistaan erilaisista syistä. Jotkut aloittavat karaten oppiakseen itsepuolustusta, mutta eivät juurikaan ota selvää, mitä karate on. Toiset ovat hakeutununeet karate salille uteliaisuuttaan, kun ovat nähneet innostavan näytöksen kuinka heittää tai potkaista vastustajaa. Jotkut haluavat samanlaisen terveen ja voimakkaan kehon kuin karate mestareilla. Monet edellämainituista luulevat muuttuvansa ketteriksi kuin Tengut, vaikka he kuuntelevat huonosti karaten periaatteita ja harjoittelevat vähän."
"Tällaiset ihmiset ovat alussa hyvin innostuneita, mutta jos he eivät näe tuloksia nopeasti he alkavat muuttua laiskoiksi antaen pikkuhiljaa periksi. Jotkut luulevat, että taito tulee nopeasti kun harjoittelee ylenpalttisesti, he lopettavat, koska vammautuvat ja eivät kestä kehon kipuja. On harmittavaa, että jotkut tulevat karate salille mielessään karate aiheena eikä sen tarkoituksen takia. Jotkut heistä ovat alussa hyvin energisiä ja innokkaita, mutta lopettavat nopeasti koska ovat huonoja kunnoltaan.
"Karaten tarkoitus voi olla hyvin erilainen verraten muihin opiskeltaviin asioihin, ja sen teoriaa ei voi ilmaista helposti. On valmistauduttava harjoittelemaan sen tekniikoita läpi elämän, muuten ei voi kehittää kehoaan sen parhaimpaansa. On oltava valmis harjoittelemaan säännöllisesti ja innokkaasti vuodesta toiseen käyttäen oikeita harjoittelutapoja olematta koskaan laiska. On seurattava karaten teoriaa, vältettävä vammautumisia ja pidettävä huolta terveydestään."
Ehkä suomalainen vihreä karateka ei halua olla kuin tengu, mutta muuten kylläpä kuullostaa tuoreelta. Hän selkeästi läksyttää tuon sukupolven nuoria, ja niin taidamme itsekin tehdä.
Minusta ki-palloilu on tavallaan eräs laiskuuden lajeista, yritetään jollain tavalla oikaista polkua, vaikka on selvää että karate taitona on saavutettavissa ainoastaan hikoilemalla eikä hymisemällä.
Periksiantamattomuus on tärkein lahjakkuuden laji. Karaten harjoittelu on elinikäinen maraton. Doryoku, ponnistelu. Karate mestari suorittaa tekniikan helposti ja vaivatta, mutta hän ei ole saanut taitoaan helposti.
Karate opettaja on tärkein innostaja, ja jos budo kärpänen iskee niin
silloin on odotettavissa että edessä seisoo pitkäaikainen harrastaja.
"Jos joku harjoittelee viisi kertaa, harjoittelen itse seitsemän tai kymmenen kertaa." Kyan Chotoku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti